3 Mayıs 2013 Cuma

YAĞ SEVENLERİN DİKKATİNE!

MARGARİN VE TEREYAĞININ ARASINDAKİ FARKI BİLİYOR MUSUNUZ?

Gerçekten çok ilginç...

· Her ikisi de hemen hemen aynı kaloriye sahip

· Tereyağı  margarine göre çok az daha fazla doymuş yağ oranına sahiptir. tereyağı 8 gram, margarin 5 gram.

· Harvard Tıp Fakültesinin çalışmasına gore tereyağı ile karşılaştırılınca margarin yemek,kadınlarda kalp hastalığına yakalanma olasılığını %53 artırıyor.

· Tereyağı yemek yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor. Tereyağının besinsel değeri yüksek olmasına rağmen margarinin çok daha düşüktür. Çünkü doğal değil katkılıdır.

· Tereyağı margarinden çok daha lezzetlidir ve diğer yiyeceklerdeki tadları zenginleştirir. Tereyağı yüzyıllardır bilindiği halde margarin 100 yıldan az bir süredir yapılmaktadır.

Margarin ise...

· Yağ asitleri çok yüksektir…


· Koroner kalp hastalığı riskini üçe katlar…


· Toplam kolesterolü ve LDL’yi yükseltir. (Kötü kolesterol)


· HDL’yi düşürür. (iyi kolesterol)


· Kanser riskini altı katına çıkarır…


· Anne sütünün kalitesini düşürür…


· Bağışıklık sistemini zayıflatıp ve güçsüzleştiririr…


· İnsülin tepkisini düşürür.



İŞİN EN İLGİNÇ KISMI



· Margarin plastikten yalnızca 1 molekül farklıdır.

İşte bu gerçek beni hayatım boyunca bir daha margarin ve diğer hidrojene yiyecekleri yemekten alıkoymuştur .. (Hidrojene demek moleküler yapısına hidrojen eklenmiş demektir.) Kendiniz de deneyebilirsiniz: Bir paket margarine alın ve gölge bir yere koyun. İki gün içinde şunları gözlemleyeceksiniz. Üzerinde bir tane bile sinek yok! (Bu SANKİ BİR ŞEYLER ANLATIYOR.)

Çürümemiş ve kötü kokmamıştır. Çünkü hiçbir besin değeri yoktur ve üzerinde hiçbir şey gelişmez. Hatta mikro organizmalar bile yerleşmez. Neden? Çünkü neredeyse plastiktir. Evdeki plastik kablonuzu eritip de tostunuza sürer misin?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder